آذربایجان قهرمان

اخبا ر روز

آذربایجان قهرمان

اخبا ر روز

گروه استانها / حوزه اصفهان

۹۵/۱۲/۲۱ :: ۲۰:۲۱

حجت‌الاسلام سالک:

کارشناسان فرهنگی دولت نگاه حداقلی به فرهنگ دارند/ 35 هزار مسجد کشور بدون امام جماعت

خبرگزاری فارس: کارشناسان فرهنگی دولت نگاه حداقلی به فرهنگ دارند/ 35 هزار مسجد کشور بدون امام جماعت

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در دولت یازدهم و دولت‌های قبلی کمترین توجه برای تأمین منابع مالی مسائل فرهنگی صورت گرفته است؛ نوع نگاه کارشناسان فرهنگی در دولت یازدهم حداقلی است و از بودجه فرهنگی کشور کم می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، حجت‌الاسلام احمد سالک بعدازظهر امروز در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: طبق فرموده امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی از مساجد آغاز شده است و نشان می‌دهد که پایگاه و جایگاه حاکمیت در کشور مسجد است.

* ثمره تربیت در مساجد بصیرت است

وی با اشاره به اینکه مساجد قدرت تربیت نیروها را متناسب با اصول انقلاب دارند، افزود: این قدرت در کمتر مکان آموزشی وجود دارد، مسجد مرکزی است که بر اساس آموزه‌های دینی انسان‌ها را همه جانبه تربیت می‌کند و می‌تواند عالم و جهادگر بسازد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ثمره تربیت در مساجد را ارتقا درک قلبی و به تعبیری بصیرت دانست و گفت: خط‌ مشی پیامبر نیز دعوت مردم به عبودیت با تکیه بر بصیرت بود که همین نکته وجه تمایز و خاصیت مساجد با سایر مراکز آموزشی است.

سالک مسجد را پایگاه مبارزه با الهه‌ها ذکر کرد و یادآور شد: مسجدی‌ها افرادی مبارز، تلاشگر، دشمن‌شناس و اسلام‌شناس هستند که در اردوگاه امامت و ولایت حضور دارند؛ زیرساخت‌های فکری مبارزه با الهه‌ها و تلاش برای تثبیت پایگاه الله در مسجد اتفاق می‌افتد.

 

* 35 هزار مسجد کشور بدون امام جماعت

وی با طرح این سؤال که چرا احزاب در کشور جان نمی‌گیرند، خاطر نشان کرد: طبق فرموده قرآن، حزب فقط حزب خداوند است که همواره رستگار و غالب است و مردم ما قطعنامه‌ای چون قرآن کریم را پذیرفته‌اند و در نماز جمعه‌های کشور تمام مسائل اسلام توسط ائمه جمعه تبیین و مطالبات مردم منعکس می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بالغ بر 70 هزار مسجد در کشور وجود دارد که نیمی از آن‌ها امام جماعت ندارند و حوزه‌های علمیه موظف هستند در این رابطه فکری اساسی بکنند؛ البته پیش‌نمازهایی نیز هستند که در 2 مسجد نماز می‌خوانند و بلافاصله بعد از سلام نماز مسجد را ترک کرده و کرامت مأمومین را زیر سؤال می‌برند؛ مشکل اساسی از حوزه علمیه است که نتوانسته نیرو تربیت کند، اگر امروز سنگر را خالی کردیم، کسان دیگری هستند که جای خالی آن را بگیرند.

 

گروه بین الملل / حوزه آمریکا / اروپا

۹۵/۱۲/۲۱ :: ۱۶:۴۶

اردوغان این بار هلندی‌ها را نازی و فاشیست خواند/ خداحافظی با سیاست تنش صفر

خبرگزاری فارس: اردوغان این بار هلندی‌ها را نازی و فاشیست خواند/ خداحافظی با سیاست تنش صفر

اردوغان امروز مقامات هلندی را که مانع سخنرانی تبلیغی در حمایت از اصلاحات قانون اساسی ترکیه شده‌اند، «پس‌مانده‌های نازی‌ها و فاشیسم» توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ادامه درگیری‌های لفظی مقامات دولت ترکیه با کشورهای خارجی، دولت «رجب طیب اردوغان» این بار با هلند وارد مناقشه شده است.

تنش تازه پس از آن آغاز شد که دولت هلند امروز (شنبه) به هواپیمای حامل «مولود چاوش اغلو» وزیر خارجه ترکیه که بدون دعوت رسمی و به عنوان سخنران یک تجمع حمایت از اصلاحات قانون اساسی ترکیه راهی این کشور شده بود، مجوز فرود نداد.

در پی این اقدام، اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در اظهاراتی بی‌سابقه مقامات هلندی را «پس‌مانده‌های نازیسم و فاشیسم» توصیف کرد و گفت ممکن است آنکارا تدابیر تنبیهی را علیه هلند در دستور کار قرار دهد.

ترکیه همچنین کاردار هلند را احضار و تلویحا تهدید کرده که ممکن است به هواپیماهای هلندی اجازه ورود ندهد.

کشورهای اروپایی اصلاحات قانون اساسی ترکیه را گامی در جهت تثبیت قدرت اردوغان تا نیمه دهه آینده میلادی می‌دانند و آن را اقدامی غیردموکراتیک خوانده‌اند.

اردوغان در تلاش است تا با جلب حمایت مردمی، نظام سیاسی این کشور را از نظام پارلمانی به نظام ریاستی تبدیل کند. 

پیش از این، آلمان هم از سفر وزیر دادگستری ترکیه برای شرکت در یک تجمع تبلیغاتی جلوگیری کرده بود. شهر زوریخ سوئیس هم تمام تبلیغات و پلاکاردهای تبلیغی که در حمایت از این اصلاحات در این شهر نصب شده بود، جمع‌آوری کرده است.

رئیس‌جمهور ترکیه پیشتر آلمانی‌ها را هم به تکرار رفتارهای نازی‌ها متهم کرده بود. «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان این اظهارات را غیرقابل تحمل خوانده و از آنکارا خواسته بود از این رفتار دست بردارد.

دولت ترکیه در دو سال گذشته با مقامات شمار زیادی از کشورها از جمله روسیه، ایران، آلمان، هلند، آمریکا، قبرس، یونان، عراق و سوریه تنش لفظی داشته است. این در حالی است که حزب عدالت و توسعه زمانی با شعار «تنش صفر» با همسایگان روی کار آمد.

گروه سیاسی / حوزه تشکلها و احزاب

۹۵/۱۲/۱۷ :: ۰۸:۵۹

آیت‌الله جنتی در اجلاس خبرگان رهبری:

معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدامی کنیم/ در برخى پست‌هاى کشور فتنه‌گران حضور دارند/ رئیس جمهور اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکرده عذرخواهی کند

خبرگزاری فارس: معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدامی کنیم/ در برخى پست‌هاى کشور فتنه‌گران حضور دارند/ رئیس جمهور اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکرده عذرخواهی کند

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امروز مشکلات بسیاری در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی است که باید برای درمان آن کاری کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (سه‌شنبه) در دومین اجلاسیه رسمی دوره پنجم مجلس خبرگان گفت: مجلس خبرگان بزرگ‌ترین ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است چون سروکاری این مجلس با رهبری و مقام ولایت‌فقیه است که بزرگ‌ترین رکن در ارکان نظام اسلامی و ارکان دیگر محسوب می‌شود.

وی افزود: مسئولیت بزرگی بر دوش کسانی است که در مجلس خبرگان عضویت دارد بنابراین ما باید زمان را همیشه در نظر بگیریم چراکه شرایط هر زمان و التزام به آن مسأله‌ای مهم است. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری از اعضای این مجلس خواست که همواره درصحنه حضورداشته باشند، پا به‌پای رهبری حرکت کنند و فرمایشات و مطالبات مقام عظمای ولایت را مورد رصد و دنبال قرار دهند.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: باید خدا را شکر کنیم که پس از امام شخصی سکان رهبری را در دست گرفت که ازهرجهت لیاقت این جایگاه را دارد و راه امام (ره) را با نهایت قدرت استقامت و مقاومت ادامه می‌دهند و ما هم باید پیرو ایشان باشیم. 

وی با اشاره به شرایط ویژه کشور از اعضای مجلس خبرگان رهبری خواست که وظایف خود را در این شرایط بشناسند و به آن عمل کنند. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات مقام عظمای ولایت مبنی بر اینکه خبرگان و حوزه‌های علمیه باید انقلابی بمانند، گفت: انقلابی بودن را باید معنی کرد و توجه داشت که چه شرایطی دارد و چه وظایفی را به گردن ما گذاشته است. 

آیت‌الله جنتی انقلابی بودن را اسلام ناب محمدی، قرآنی، علوی، حسینی، عاشورایی، غدیری، جهاد فی سبیل الله، موضع‌گیری مناسب در مقابل دشمنان خارجی و داخلی، هیهات‌ من‌الذله، عمل به وصیت‌نامه آثار و راه امام (ره)، نهج‌البلاغه، حمایت از مستضعف و محروم، مقابله با ظلم عنوان کرد.

وی همچنین معانی دیگر انقلابی بودن را ایستادگی کردن مقابل دشمن و طرح دوستی نریختن با آنان و دفاع از ارزش‌های انقلاب و اسلام قلمداد کرد. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ما امروز مشکلات زیادی در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی محسوب می‌شود که باید احساس کرده و برای درمان آن کاری کنیم. 

آیت‌الله جنتی معتقد است که باید روی بیکاری فکر کنیم و بررسی شود که چه عوارضی می‌تواند داشته باشد چراکه امروز جوانی می‌گوید کار و شغل ندارم و بیکارم ما باید بر روی این بیکاری‌ها فکر کنیم یعنی چه که یک جوان کار ندارد و این بیکاری زمانی شکل مضاعف به خود می‌گیرد که آن جوان متأهل هم باشد. امروز افرادی هستند که صبح که از خواب بلند می‌شوند نان ندارند بخورند و سرگردان هستند و این مشکل‌ها حضرت علی (ع) نیز را رنج می‌داد.

وی بابیان اینکه مشکلات اقتصادی دامن‌گیر افراد زیادی از جامعه است، گفت: ما مشکلات سیاسی، فرهنگی هم و حتی مشکلات گوناگون هم داریم اما مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر است چه کسی باید جواب این‌ها را بدهد و چه کسی در مقابل مشکلات معیشتی مردم مسئولند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری به مسائل سیاسی به‌خصوص فتنه پرداخت و گفت: فتنه هم سر جای خود است مسأله فتنه را نباید سبک گرفت، فتنه اگر مسأله اول ما نباشد مسأله دوم ما است. چه کسی باید بگوید که هنوز فتنه خاموش محسوب نشده است عده‌ای دنبال فتنه هستند. 

آیت‌الله‌ جنتی بابیان اینکه فتنه یعنی براندازی اسلام و انقلاب، گفت: فتنه یعنی براندازی اسلام نه براندازی انقلاب؛ چون این انقلاب برای اسلام بناشده است و دشمنی آ‌مریکا با ما هم دشمنی با اسلام است چون از اسلام سیلی خوردند. 

وی با اشاره به اقدامات فتنه‌گران در سال 88، گفت: آن‌ها مملکت را به آسیب رسیدند و خدا خواست که سر جای خود بنشینند اما آن‌ها بیکار ننشستند سمت‌هایی در اختیار فتنه‌گران قرارگرفته و نظاره کنید آن‌ها چطور با بچه حزب‌اللهی و مردم برخورد می‌کنند ما باید این‌ها را بشناسیم و آن‌ها را نفوذی در نظام تلقی کنیم.  

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به طرح موضوع آشتی ملی، گفت: آشتی ملی یعنی چه، آشتی ملی یعنی اینکه ما هر بلایی دلمان خواست سر مملکت و مردم بیاوریم و الان هم دنبال نمایندگی مجلس و کرسی‌های مدیریتی هستیم و به ما جایگاه بدهند، آن‌ها درواقع می‌گویند به ما جایگاه بدهید. 

آیت‌الله جنتی ضمن تقدیر از مواضع انقلابی مقام عظمای ولایت درباره در برخورد با طرح آشتی ملی، گفت: خداوند رهبری را حفظ کند که پاسخ آن‌ها را داد البته این‌ها را باید علما به مردم بگویند. وظیفه علما سنگین و وظیفه خبرگان سنگین‌تر است شما تریبون در اختیاردارید و مردم هم به شما اعتماد دارند که رأی داده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه موضوع دشمنی آمریکا را نباید ساده گرفت، گفت: مبادا عده‌ای در کشور باشد که طرح دوستی با آمریکا بریزد همه بدانند ما ضعیف نیستیم، نباید اظهار ضعف کنیم چراکه مملکت امکانات، نیروی انسانی بالا و معادن زیرزمینی فراوانی در اختیار دارد که اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود می‌توانیم بر روی پای خود بایستیم. 

به اعتقاد رئیس مجلس خبرگان رهبری نباید این‌گونه فکر و القا شود که ما چیزی نداریم و فقیر هستیم. 

آیت‌الله جنتی با اشاره به تأکید مکرر مقام معظم رهبری درباره اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: رئیس‌جمهور گزارشی از عملکرد اقتصاد مقاومتی را به مردم بدهد و بگوید عملکرد ما روی زمین این بوده است. 

وی، افزود: به گفتار و آمال نمی‌شود تکیه کرد آقایان بگویند روی زمین چه‌کارهایی کردند تا مردم خوشحال شوند، اگر به اقتصاد مقاومتی آن‌گونه که بایدوشاید عمل نشده از مردم عذرخواهی کنند و بگویند دلیلش چه بوده است. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا اشاره و خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم چون این دو انتخابات مهم را پیش‌رو داریم. 

آیت‌الله جنتی نظارت بر انتخابات شوراها را مصیبت دانست و گفت: هیچ حساب‌وکتابی در این انتخابات وجود ندارد و به صلاحیت‌ها به‌خوبی رسیدگی نمی‌شود. 400 هزار نفر وارد این انتخابات می‌شوند چه کسی صلاحیت آن‌ها را بررسی می‌کند که این‌ها چه کسانی هستند. 

به گفته وی، در بسیاری از شهرها برخی عملکردها نشان داده که منتخبین افراد صالحی نبودند و کارشان به دادگاه کشیده شده است. 

آیت‌الله جنتی با اشاره به اصل 115 قانون اساسی، گفت: این اصل از قانون اساسی 9 شرایط را برای رئیس‌جمهور پیش‌بینی کرده که باید احراز شود که یکی از این شرط‌ها بحث رجل مذهبی و سیاسی بودن است که باید بررسی شود به چه کسی رجل سیاسی و مذهبی می‌گویند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری به شرایط مدیر و مدبر بودن در قانون اساسی برای ریاست جمهوری پرداخت و گفت: مدیر یعنی در حد اداره مملکت نه مدیریت مدرسه و اداره و در مورد مدبر بودن نیز شخص باید بداند راه گریز از مشکلات چیست. 

وی امانت و تقوا را یکی دیگر  از ویژگی‌های رئیس‌جمهور آینده عنوان و تأکید کرد: مدیریت، امانت‌داری، تقوا و شجاعت رئیس‌جمهور بر اساس قانون باید احراز شود و اگر این شرایط توسط شورای نگهبان که مسئولیت سنگینی نیز به عهده‌دارند احراز نشود نمی‌توان هیچ‌گونه اظهارنظری کرد.

به عقیده آیت‌الله جنتی، مردم باید بدانند که چه کسی را انتخاب می‌کنند و منتخب آن‌ها چه مسئولیتی دارند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری ضمن تأکید برافزایش مشارکت مردم در انتخابات، گفت: هر چه مشارکت مردم بیشتر شود اقتدار نظام نیز بیشتر خواهد شد بنابراین مردم باید شرکت کنند و به اصلح رأی بدهند.  

وی اظهار امیدواری کرد: ان‌شاءالله خبرگان رهبری در موضع‌گیری‌های خود و سخنرانی‌هایش مفید باشد تا به محضر رهبری این مطالب ارائه شود و ان‌شاءالله تا پایان این دوره نزد رهبری سربلند باشیم. 

آیت‌الله جنتی در پایان به درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اشاره و خاطرنشان کرد: جای آقای هاشمی در جمع ما خالی است و ایشان همراه امام (ره) و یکی از قدیمی‌ترین یاران امام (ره) بودند، قبل و بعد از انقلاب زحمت کشیدند، زندان رفتند و برای انقلاب مبارزات بسیاری داشتند و امیدواریم که بتوانیم راه امام (ره) را ادامه دهیم.

گروه سیاسی / حوزه تشکلها و احزاب

۹۵/۱۲/۱۷ :: ۰۸:۵۹

آیت‌الله جنتی در اجلاس خبرگان رهبری:

معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدامی کنیم/ در برخى پست‌هاى کشور فتنه‌گران حضور دارند/ رئیس جمهور اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکرده عذرخواهی کند

خبرگزاری فارس: معیشت و بیکاری دردهایی است که باید برای درمانش اقدامی کنیم/ در برخى پست‌هاى کشور فتنه‌گران حضور دارند/ رئیس جمهور اگر به اقتصاد مقاومتی عمل نکرده عذرخواهی کند

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امروز مشکلات بسیاری در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی است که باید برای درمان آن کاری کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، آیت‌الله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (سه‌شنبه) در دومین اجلاسیه رسمی دوره پنجم مجلس خبرگان گفت: مجلس خبرگان بزرگ‌ترین ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است چون سروکاری این مجلس با رهبری و مقام ولایت‌فقیه است که بزرگ‌ترین رکن در ارکان نظام اسلامی و ارکان دیگر محسوب می‌شود.

وی افزود: مسئولیت بزرگی بر دوش کسانی است که در مجلس خبرگان عضویت دارد بنابراین ما باید زمان را همیشه در نظر بگیریم چراکه شرایط هر زمان و التزام به آن مسأله‌ای مهم است. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری از اعضای این مجلس خواست که همواره درصحنه حضورداشته باشند، پا به‌پای رهبری حرکت کنند و فرمایشات و مطالبات مقام عظمای ولایت را مورد رصد و دنبال قرار دهند.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: باید خدا را شکر کنیم که پس از امام شخصی سکان رهبری را در دست گرفت که ازهرجهت لیاقت این جایگاه را دارد و راه امام (ره) را با نهایت قدرت استقامت و مقاومت ادامه می‌دهند و ما هم باید پیرو ایشان باشیم. 

وی با اشاره به شرایط ویژه کشور از اعضای مجلس خبرگان رهبری خواست که وظایف خود را در این شرایط بشناسند و به آن عمل کنند. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات مقام عظمای ولایت مبنی بر اینکه خبرگان و حوزه‌های علمیه باید انقلابی بمانند، گفت: انقلابی بودن را باید معنی کرد و توجه داشت که چه شرایطی دارد و چه وظایفی را به گردن ما گذاشته است. 

آیت‌الله جنتی انقلابی بودن را اسلام ناب محمدی، قرآنی، علوی، حسینی، عاشورایی، غدیری، جهاد فی سبیل الله، موضع‌گیری مناسب در مقابل دشمنان خارجی و داخلی، هیهات‌ من‌الذله، عمل به وصیت‌نامه آثار و راه امام (ره)، نهج‌البلاغه، حمایت از مستضعف و محروم، مقابله با ظلم عنوان کرد.

وی همچنین معانی دیگر انقلابی بودن را ایستادگی کردن مقابل دشمن و طرح دوستی نریختن با آنان و دفاع از ارزش‌های انقلاب و اسلام قلمداد کرد. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ما امروز مشکلات زیادی در مملکت داریم، تصریح کرد: عمده مشکلات مردم معیشت است و فقر و بیکاری دردهایی محسوب می‌شود که باید احساس کرده و برای درمان آن کاری کنیم. 

آیت‌الله جنتی معتقد است که باید روی بیکاری فکر کنیم و بررسی شود که چه عوارضی می‌تواند داشته باشد چراکه امروز جوانی می‌گوید کار و شغل ندارم و بیکارم ما باید بر روی این بیکاری‌ها فکر کنیم یعنی چه که یک جوان کار ندارد و این بیکاری زمانی شکل مضاعف به خود می‌گیرد که آن جوان متأهل هم باشد. امروز افرادی هستند که صبح که از خواب بلند می‌شوند نان ندارند بخورند و سرگردان هستند و این مشکل‌ها حضرت علی (ع) نیز را رنج می‌داد.

وی بابیان اینکه مشکلات اقتصادی دامن‌گیر افراد زیادی از جامعه است، گفت: ما مشکلات سیاسی، فرهنگی هم و حتی مشکلات گوناگون هم داریم اما مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر است چه کسی باید جواب این‌ها را بدهد و چه کسی در مقابل مشکلات معیشتی مردم مسئولند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری به مسائل سیاسی به‌خصوص فتنه پرداخت و گفت: فتنه هم سر جای خود است مسأله فتنه را نباید سبک گرفت، فتنه اگر مسأله اول ما نباشد مسأله دوم ما است. چه کسی باید بگوید که هنوز فتنه خاموش محسوب نشده است عده‌ای دنبال فتنه هستند. 

آیت‌الله‌ جنتی بابیان اینکه فتنه یعنی براندازی اسلام و انقلاب، گفت: فتنه یعنی براندازی اسلام نه براندازی انقلاب؛ چون این انقلاب برای اسلام بناشده است و دشمنی آ‌مریکا با ما هم دشمنی با اسلام است چون از اسلام سیلی خوردند. 

وی با اشاره به اقدامات فتنه‌گران در سال 88، گفت: آن‌ها مملکت را به آسیب رسیدند و خدا خواست که سر جای خود بنشینند اما آن‌ها بیکار ننشستند سمت‌هایی در اختیار فتنه‌گران قرارگرفته و نظاره کنید آن‌ها چطور با بچه حزب‌اللهی و مردم برخورد می‌کنند ما باید این‌ها را بشناسیم و آن‌ها را نفوذی در نظام تلقی کنیم.  

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به طرح موضوع آشتی ملی، گفت: آشتی ملی یعنی چه، آشتی ملی یعنی اینکه ما هر بلایی دلمان خواست سر مملکت و مردم بیاوریم و الان هم دنبال نمایندگی مجلس و کرسی‌های مدیریتی هستیم و به ما جایگاه بدهند، آن‌ها درواقع می‌گویند به ما جایگاه بدهید. 

آیت‌الله جنتی ضمن تقدیر از مواضع انقلابی مقام عظمای ولایت درباره در برخورد با طرح آشتی ملی، گفت: خداوند رهبری را حفظ کند که پاسخ آن‌ها را داد البته این‌ها را باید علما به مردم بگویند. وظیفه علما سنگین و وظیفه خبرگان سنگین‌تر است شما تریبون در اختیاردارید و مردم هم به شما اعتماد دارند که رأی داده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه موضوع دشمنی آمریکا را نباید ساده گرفت، گفت: مبادا عده‌ای در کشور باشد که طرح دوستی با آمریکا بریزد همه بدانند ما ضعیف نیستیم، نباید اظهار ضعف کنیم چراکه مملکت امکانات، نیروی انسانی بالا و معادن زیرزمینی فراوانی در اختیار دارد که اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود می‌توانیم بر روی پای خود بایستیم. 

به اعتقاد رئیس مجلس خبرگان رهبری نباید این‌گونه فکر و القا شود که ما چیزی نداریم و فقیر هستیم. 

آیت‌الله جنتی با اشاره به تأکید مکرر مقام معظم رهبری درباره اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: رئیس‌جمهور گزارشی از عملکرد اقتصاد مقاومتی را به مردم بدهد و بگوید عملکرد ما روی زمین این بوده است. 

وی، افزود: به گفتار و آمال نمی‌شود تکیه کرد آقایان بگویند روی زمین چه‌کارهایی کردند تا مردم خوشحال شوند، اگر به اقتصاد مقاومتی آن‌گونه که بایدوشاید عمل نشده از مردم عذرخواهی کنند و بگویند دلیلش چه بوده است. 

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا اشاره و خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم چون این دو انتخابات مهم را پیش‌رو داریم. 

آیت‌الله جنتی نظارت بر انتخابات شوراها را مصیبت دانست و گفت: هیچ حساب‌وکتابی در این انتخابات وجود ندارد و به صلاحیت‌ها به‌خوبی رسیدگی نمی‌شود. 400 هزار نفر وارد این انتخابات می‌شوند چه کسی صلاحیت آن‌ها را بررسی می‌کند که این‌ها چه کسانی هستند. 

به گفته وی، در بسیاری از شهرها برخی عملکردها نشان داده که منتخبین افراد صالحی نبودند و کارشان به دادگاه کشیده شده است. 

آیت‌الله جنتی با اشاره به اصل 115 قانون اساسی، گفت: این اصل از قانون اساسی 9 شرایط را برای رئیس‌جمهور پیش‌بینی کرده که باید احراز شود که یکی از این شرط‌ها بحث رجل مذهبی و سیاسی بودن است که باید بررسی شود به چه کسی رجل سیاسی و مذهبی می‌گویند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری به شرایط مدیر و مدبر بودن در قانون اساسی برای ریاست جمهوری پرداخت و گفت: مدیر یعنی در حد اداره مملکت نه مدیریت مدرسه و اداره و در مورد مدبر بودن نیز شخص باید بداند راه گریز از مشکلات چیست. 

وی امانت و تقوا را یکی دیگر  از ویژگی‌های رئیس‌جمهور آینده عنوان و تأکید کرد: مدیریت، امانت‌داری، تقوا و شجاعت رئیس‌جمهور بر اساس قانون باید احراز شود و اگر این شرایط توسط شورای نگهبان که مسئولیت سنگینی نیز به عهده‌دارند احراز نشود نمی‌توان هیچ‌گونه اظهارنظری کرد.

به عقیده آیت‌الله جنتی، مردم باید بدانند که چه کسی را انتخاب می‌کنند و منتخب آن‌ها چه مسئولیتی دارند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری ضمن تأکید برافزایش مشارکت مردم در انتخابات، گفت: هر چه مشارکت مردم بیشتر شود اقتدار نظام نیز بیشتر خواهد شد بنابراین مردم باید شرکت کنند و به اصلح رأی بدهند.  

وی اظهار امیدواری کرد: ان‌شاءالله خبرگان رهبری در موضع‌گیری‌های خود و سخنرانی‌هایش مفید باشد تا به محضر رهبری این مطالب ارائه شود و ان‌شاءالله تا پایان این دوره نزد رهبری سربلند باشیم. 

آیت‌الله جنتی در پایان به درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اشاره و خاطرنشان کرد: جای آقای هاشمی در جمع ما خالی است و ایشان همراه امام (ره) و یکی از قدیمی‌ترین یاران امام (ره) بودند، قبل و بعد از انقلاب زحمت کشیدند، زندان رفتند و برای انقلاب مبارزات بسیاری داشتند و امیدواریم که بتوانیم راه امام (ره) را ادامه دهیم.

پزشکی

اجازه ندهید سرفه‌های مزمن گولتان بزند و فکر کنید گرفتار سرماخوردگی‌های مزمن شده‌اید. اگر ضد سرفه‌ها نتوانستند کاری برایتان بکنند این احتمال وجود دارد که مشکل قلبی باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نشانه‌های خاموشی وجود دارد که در صورت مشاهده نمی‌توان آنها ر ا نادیده گرفت، چون ممکن است مستقیم قلبتان را نشانه رفته باشند. در این مقاله می‌خواهیم برخی از شایع‌ترین نشانه‌های خاموش مشکلات قلبی را به شما معرفی کنیم. 
  
با هر فعالیت فیزیکی به راحتی احساس خستگی می‌کنید 
 
اگر هر روز حدود یک و نیم کیلومتر را راحت می‌دویدید و ناگهان متوجه می‌شوید که نمی‌توانید (حس می کنید خستگی آنفولانزا مانندی بر شما چیره شده) ممکن است نشانه این باشد که قلبتان نمی‌تواند به اندازه کافی، خون به سراسر بدنتان پمپاژ کند. فعالیت‌هایی که قبلا ساده بوده و حالا در انجامشان به مشکل می‌خورید می‌تواند علامت خطری مبنی بر یک مشکل باشد. اگر خواب خوب و با کیفیت هنگام شب نیز نتوانست این خستگی ناتوان کننده را درست کند، بلافاصله به دیدن پزشک خود بروید تا معاینه‌تان کند. 
 

از فشار خون بالا رنج می‌برید 
 
فشار خون بالا می‌تواند خطر بروز حملات قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. اگر مقدار فشار خونتان را کم نکنید، ممکن است به شریان‌هایتان آسیب برساند و موجب انباشته شدن پلاک‌ها اطراف دیواره شریان شوند که به آرامی مسیر جریان خون را مسدود می‌کند. وقتی خون به صورت مرتب و با فشار بالا به رگ های خونی فشار می‌آورد، قلب و رگ‌های خونی را مجبور می‌کند سخت‌تر کار کنند و کارایی‌شان نیز کمتر شود. بیشتر افراد فکر می‌کنند اگر فشار خونشان بالا برود متوجهش می‌شوند اما تنها زمانی این اتفاق می‌افتد که فشار خون فوق العاده بالا رفته باشد. به همه توصیه می‌شود که فشار خون خود را چک کنند زیرا فشار خون یکی از قابل اصلاح‌ترین خطرات است. 
 

ناگهان دچار سرفه مزمن شده‌اید
 
اجازه ندهید سرفه‌های مزمن گولتان بزند و فکر کنید گرفتار سرماخوردگی‌های مزمن شده‌اید. اگر ضد سرفه‌ها نتوانستند کاری برایتان بکنند این احتمال وجود دارد که مشکل قلبی باشد. گاهی به دلیل نارسایی احتقانی قلب، مایعی در ریه‌ها وجود دارد و به همین دلیل فرد دچار سرفه می‌شود که شباهت زیادی به آسم یا مشکلات ریوی دارد، در حالی که در اصل مشکل قلبی است. وقتی قلبتان به خوبی خون پمپاژ نمی‌کند، ممکن است در ریه‌ها آب انباشته شود. قلب ناسالم همچنین می‌تواند مقصر بیماری انسدادی مزمن ریوی نیز باشد. 
 
آپنه خواب مسدود کننده معمولا باعث می‌شود افراد نیمه‌های شب از خواب بیدار شوند و نفس نفس بزنند که با خطر بالای حملات قلبی یا فیبریلاسیون دهلیزی، یک نوع آرتیمی قلبی در ارتباط است. همین که یک بیمار آپنه خواب می‌خوابد، سطح اکسیژنش افت می‌کند و به همین علت بدنش دچار وحشت می‌شود. در این حالت بدن به رگ‌های خونی فرمان می‌دهد سفت شوند تا ارسال اکسیژن به مغز و قلب افزایش پیدا کند به همین دلیل نفس نفس زدن اتفاق می‌افتد، پس همیشه باید قلب را در نظر داشت. به پزشک مراجعه کنید و قلب، فشار خون، سطح استرس و وضعیت خونتان را چک کنید. افرادی که مشکل آپنه خواب دارند معمولا در خطر فشار خون بالا- یکی دیگر از علائم قلب ناسالم- هستند. 
 

روی پاهایتان مو ندارید 
 
نداشتن مو روی پا نشان دهنده کمبود اکسیژن در پاها به دلیل تنگ شدن شریان‌ها است که منجر به کاهش جریان خون می‌شود. بدون خون غنی از مواد مغذی، فولیکول های مو نمی‌توانند رشد کنند. به دلیل بیماری شریانی محیطی ممکن است دچار ریزش مو و یا کندی رشد مو در پاها شوید و علت آن هم ضعف در گردش خون است. بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که به پزشک مراجعه کنید تا مشکل تشخیص داده شود و سپس با دارو به درمان آن بپردازید. 
 

پاها و کف پا ورم می‌کنند 
 
اگر متوجه شدید با پوشیدن کفش‌هایی که قبلا راحت می‌پوشیدید، مشکل دارید و یا جوراب‌هایتان هم برایتان تنگ شده ممکن است بیماری قلبی در پس این مشکل پنهان شده باشد. وقتی قلبتان به درستی خون پمپاژ نمی‌کند، به رگ‌ها فشار می‌آید و مایعات اضافی به بافت‌های بدن منتقل می‌شود. در نتیجه قسمت‌های مختلف بدن مانند پاها، دست‌ها، شکم دچار ورم می‌شوند. اگر در قسمت های غیر معمول احساس ورم می‌کنید، فشار دادن پوست را امتحان کنید. اگر باعث تو رفتگی حفره دار شد، یعنی زیر پوستتان آب اضافی وجود دارد و شما باید به پزشک مراجعه کنید. 
 

از درد گردن و فک رنج می‌برید 
 
بسیاری از مردم فکر می‌کنند درد قفسه سینه، اولین نشانه‌ی مشکلات قلبی است اما حقیقت این است که نشانه‌های مشکلات قلبی می‌توانند خود را در دیگر قسمت‌های بدن نیز نشان دهند. خانم‌ها در مقایسه با آقایان بیشتر ممکن است در خطر این علائم، آتیپیک شوند. این حالت باعث می‌شود مشکل قلب تشخیص داده نشود و درمان نشده باقی بماند. این بسیار مهم است که نشانه‌های خطر بیماری‌های قلبی را بشناسید و بدانید همیشه درد قفسه سینه ملاک نیست. درد گردن و فک می‌تواند نشانه‌های آنژین -یک مشکل پنهان قلبی که هنگام کمبود اکسیژن در خون رخ می‌دهد- باشد. آنژین را می‌توان مانند فشار یا تنگی در قفسه سینه‌تان حس کنید اما ممکن است خود را در دیگر قسمت‌های بدن مانند گردن، فک، کمر یا شانه‌ها نیز نشان دهد. 
  

از تنگی نفس رنج می‌برید 
 
اگر در حال دویدن یا بالا رفتن از پله‌ها حس کردید به شکل غیر معمولی به نفس نفس زدن افتاده‌اید، می‌تواند نشانه دیگری از مشکلات قلبی باشد. اولین چیزی که مردم باید یاد بگیرند این است که گسترش خطر در بدن خود را تشخیص دهند. آنها باید بدانند چه چیزهایی برایشان طبیعی است تا موارد غیرطبیعی که برایشان اتفاق می‌افتد را بتوانند تشخیص دهند. از پزشکتان بخواهید ارزیابی کاملی از سلامتتان داشته باشد. بهتر است امروز به فکر سلامت قلبتان باشید چون ممکن است در آینده برای این کار دیر شده باشد! 
 

لثه هایتان ورم می‌کند
 
افرادی که بیماری لثه‌ای دارند معمولا از تورم لثه‌ها رنج می‌برند که به دلیل التهاب رخ داده است. التهاب در بدن می‌تواند منجر به افزایش خطر حمله قلبی شود. افرادی که از بیماری پریودنتال رنج می‌برند، التهاب بالایی در داخل بدن خود دارند. یک التهاب می‌تواند منجر به تحریک التهاب در سراسر بدن شود. 
  

دچار تپش قلب هستید 
 
هر قلبی که دائما با ضربان بالا بتپد و یا ضربانی را جا بیندازد، نشان از آن دارد که مشکلی در سیستم قلبی عروقی وجود دارد. آریتمی شرایط نامنظم شدن ضربان قلب است که در صورت درمان نشدن می‌تواند بعدها منجر به بیماری قلبی شود. اگر قلبتان واقعا ضعیف باشد می‌تواند منجر به اختلالات ریتم قلبی شود. اگر چنین نشانه‌ای را در خود می‌بینید باید به پزشک مراجعه کنید، او از شما یک آزمایش EKG می‌گیرد تا ضربان قلب و فعالیت الکتریکی آن را اندازه گیری کند و یا ممکن است یک آزمایش استرس بگیرد تا مشکل را تشخیص دهد.