آذربایجان قهرمان

اخبا ر روز

آذربایجان قهرمان

اخبا ر روز

مطالب خواندنی

انار از جمله میوه های بهشتی است. این میوه که بیش از ۵هزار سال است که از آن استفاده می شود، بومی قفقاز است و در کشورهایی مانند ایران، هند، پاکستان، مصر، عربستان و اردن نیز کشت می شود. به نقل از سایت «ehow» گل، برگ، پوست درخت و دانه های این میوه پرطرفدار، سرشار از خاصیت است.


پوست خشک و پودر شده آن، از ورم، التهاب، اسهال، اسهال خونی و خون ریزی پیش گیری می کند.


پوست انار که نسبت به دانه های آن آنتی اکسیدان بیشتری دارد، ضدباکتری، تقویت کننده کبد و سیستم گوارشی است.


این میوه در بهبود بیماری های قلبی موثر است. مصرف منظم آن میزان آنتی اکسیدان را افزایش می دهد و به طور چشمگیری فشار سیستولیک خون را کاهش می دهد.
به طور طبیعی کلسترول خون را پایین می آورد.


میزان بالای آنتی اکسیدان موجود در آن، از بروز چند نوع سرطان پیش گیری می کند.
با جرم دندان مقابله می کند.


مانع از بروز بیماری آلزایمر می شود و روند آن را کند می کند.


مصرف منظم آن، خطر بروز دیابت را کاهش می دهد و در حفظ سلامت پروستات در مردان موثر است.
غنی از ویتامین های لازم مانند E,A,C و اسید فولیک است.


ناراحتی تنفسی را کاهش می دهد.


از بروز کم خونی پیش گیری می کند.


اشتها را افزایش می دهد.


نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد که از فرسودگی غضروف پیش گیری می کند.


از بدن در برابر پوکی استخوان و علایم افسردگی محافظت می کند.

مصرف موز با شیر کم چرب، چاق نمی‌کند

سلامت‌نیوز: یک متخصص متابولیسم انرژی و پروتئین تاکید کرد:«برخی از افراد گمان می‌کنند
مصرف موز با شیر موجب بروز چاقی می‌شود اما باید گفت موز میوه‌ای است که چربی
بسیارناچیزی داشته و ضمن انرژی زایی خوبی که دارد موجب بروز چاقی در فرد نمی‌شود
چون که کالری تولیدی ناشی از مصرف این میوه، در اثر فعالیت بدنی در مدت زمان کوتاهی
سوخته و تبدیل به انرژی مصرفی می‌شود.»

دکتر عزیزالله کمال زاده در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«مصرف شیر با آب
میوه های طبیعی و یا بعضی از انواع میوه ها مثل موز و یا همراه با عسل و خرما
تاثیری در کاهش جذب کلسیم شیر ندارد اما افراد باید توجه داشته باشند زمانی که می‌خواهند
شیر را به همراه عسل میل کنند، موم عسل را جدا کنند چرا که موم عسل به دلیل اینکه
جذب بدن فرد نمی‌شود، می‌تواند جذب کلسیم را کاهش دهد. از طرفی شیرموزهایی که تنها
با افزودن شکر و اسانس تهیه شده باشند نه تنها مفید نیستند بلکه برای سلامتی مضر
بوده و موجب بروز عوارضی مثل چاقی و دیابت می شوند.»

وی ادامه داد:«برخی از افراد گمان می‌کنند مصرف موز با شیر موجب بروز چاقی می‌شود
اما باید گفت موز میوه‌ای است که چربی بسیار ناچیزی داشته و یک موز با اندازه متوسط،
حدود ۱۰۰ کالری انرژی دارد و کربوهیدارت آن در حدود ۲۲ تا ۲۵ گرم است که از نوع
مناسبی است و کالری تولیدی ناشی از مصرف این میوه، در اثر فعالیت بدنی و تحرک معمول،
در مدت زمان کوتاهی سوخته و تبدیل به انرژی مصرفی می‌شود و باید گفت موز میوه‌ای
است که ضمن انرژی‌زایی خوبی که دارد موجب بروز چاقی در فرد نمی‌شود.»

این متخصص متابولیسم انرژی و پروتئین خاطر نشان کرد:« از طرفی یک موز با اندازه
متوسط، حدود ۲ گرم پروتئین همراه با ترکیب مناسب اسید آمینه و حدود ۳ گرم فیبر دارد
و تقریباً عاری از چربی و سدیم و بدون کلسترول است. به علاوه موز منبع خوبی از
ویتامین های C، A، ویتامین های گروه B، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است، پتاسیم موجب
تسهیل رشد ماهیچه ای و هم چنین سوخت و مصرف انرژی می شود.»

کمال‌زاده یادآور شد:«شیر کم چرب و موز هر دو دارای اندکس (شاخص) گلیسمیک )گلوکزی(
نسبتاً پائینی هستند و موجب افزایش قند خون نمی شوند و لذا اگر موز با شیر کم چرب
مصرف شود با توجه به ترکیب مناسب آنها، از نظر سلامتی برای افراد مفید است.»
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.