آذربایجان قهرمان

اخبا ر روز

آذربایجان قهرمان

اخبا ر روز

فرماندهان ارتش آمریکا در کنگره:


موشک‌های پیشرفته ایران تهدیدی برای آمریکا هستند/تهران یکی از توانمندترین سامانه‌های دفاعی را خریداری کرده

خبرگزاری فارس: موشک‌های پیشرفته ایران تهدیدی برای آمریکا هستند/تهران یکی از توانمندترین سامانه‌های دفاعی را خریداری کرده

شماری از فرماندهان و مقامات ارشد پنتاگون روز چهارشنبه با حضور در مجلس نمایندگان از بودجه پیشنهادی برای سال 2017 دفاع کردند.

به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، هفت نفر از فرماندهان و مقامات ارشد ارتش آمریکا روز چهارشنبه در نشستی به میزبانی کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا شرکت کردند تا از بودجه سال 2017 وزارت دفاع این کشور دفاع کنند.

«دبورا جیمز» رئیس نیروی هوایی، «ری میبوس» رئیس نیروی دریایی، «مارک میلی» فرمانده ارتش، «پاتریک مورفی» سرپرست ریاست ارتش، «رابرت نلر» فرمانده تفنگداران دریایی، «جان ریچاردسون» فرمانده عملیات‌های نیروی دریایی و «مارک ولش» فرمانده نیروی هوایی آمریکا مقامات ارشدی بودند که در این نشست حضور داشتند. 

در ابتدای این نشست بیانیه مشترک جیمز و ولش که دو مقام ارشد نیروی هوایی هستند، قرائت شد. این دو نسبت به ارتقا توان رقبای آمریکا هشدار داده و در مورد روسیه گفتند که نیروی هوایی ارتش آمریکا تلاش می‌کند تا حضور خود را برای مقابله با «تهدید روسیه» در اروپا گسترش داده و در عین حال تلاش می‌کند تا همکاری خود با «شرکای غیر عضو در ناتو» را نیز تقویت کند. 

در این بیانیه در مورد تهدیدات پیش روی نیروی هوایی آمریکا به افزایش توان چین و روسیه اشاره شده و سپس آمده است: «با وجود محکومیت‌های بین‌المللی، یک کره شمالی غیرقابل پیش‌بینی به آزمایش‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ادامه می‌دهد. سوریه و ایران که همچنان مخالف منافع ما در منطقه هستند، یکی از توانمندترین سامانه‌های دفاع هوایی را از متحد روس‌شان خریداری کرده‌اند. این چالش‌ها مبارزه خستگی ناپذیر با سازمان‌های افراط‌گرا را که به دنبال سوءاستفاده از ضعف حاکمیت برای تخریب نظم جهانی هستند، بیش از پیش تضعیف می‌کند.»

فرمانده ناجا در گفت‌وگوی ویژه خبری


ضرورت افزایش ۲برابری نیروهای ناجا/ دستگیری یک مظنون در انفجار بازار/ ضرورت بازدارندگی مجازات/ وضع مطلوب امنیت کشور/میانگین حقوق ناجایی‌ها ۱.۵ میلیون است

خبرگزاری فارس: ضرورت افزایش ۲برابری نیروهای ناجا/ دستگیری یک مظنون در انفجار بازار/ ضرورت بازدارندگی مجازات/ وضع مطلوب امنیت کشور/میانگین حقوق ناجایی‌ها ۱.۵ میلیون است

فرمانده ناجا با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره مسائل مختلفی از جمله ضرورت افزایش دو برابری نیروهای پلیس، دستگیری یک مظنون در انفجار بازار، بازدارندگی مجازات‌ها وضع مطلوب امنیت کشور، میانگین حقوق ۱.۵ میلیونی ناجایی‌ها سخن گفت.

به گزارش خبرنگار انتظامی فارس، سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی کشور امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری حضور یافت.

سردار اشتری گفت: مسئولیت فرماندهی ناجا مسئولیت فوق العاده سنگین است و شاید قبل از حضورم در این سمت شاید نمی‌دانستم چقدر سخت است البته با همکاری همکارانم کارها خوب پیش رفت.

وی درباره حادثه عصر امروز بازار تهران گفت: بعد از ظهر انفجاری در بازار رخ داد همکاران ما سریعا در محل حاضر شدند تیم چک و خنثی سازی و کارشناسان محل را بازدید کردند اما آخرین اطلاعات حکایت از انفجار مواد شیمیایی بوده است و احتمالا برای ساخت مواد محترقه برای آخر سال بوده است.

فرمانده ناجا گفت: یک نفر به دلیل ظن و اتهام دستگیر شده است البته 39 نفر هم مجروح شده اند که دو نفر از آنها حالشان خوب نیست اما مابقی سرپایی معالجه شده‌اند یا وضعیت مشکل داری ندارند.

وی درباره چهارشنبه آخر سال نیز گفت: این موضوع ابعاد مختلفی دارد ما سنوات گذشته حوادثی که رخ می‌داد و تلفاتی که وجود داشت امسال به نسبت سال‌های گذشته کمتر بود و 3 نفر متأسفانه کشته شدند و البته این موضوع هم سخت است تعدادی هم قطع عضو شدند و نابینا شدند اما آمار بیمارستان حکایت از کاهش تعداد مصدومان دارد.

سردار اشتری گفت: بیش از 40 درصد کاهش داشته است حوادث.

وی درباره امنیت شهرها گفت: ما ا مطلوب و ایده‌آل حتما فاصله داریم ولی وضعیت را می‌توانم بگویم خوب است و هم خود شهرها و هم در مرزها وضعیت مناسب است و آماری که من می‌گویم برحسب اطلاعات روزانه است. و 24 ساعت یکبار مطالعه می‌کینم و مرورشان می‌کینم وضعیت امنیت‌مان خوب است.

فرمانده ناجا درباره سارقان و معتادان متجاهر هم گفت: در بحث معتادان ما معتادان متجاهر را اعلام کردیم و گفتیم که اگر محل‌های نگهداری و کمپ‌ها آماده شود نیروی انتظامی آمادگی دارد در کمتر از ده روز اینها را جمع آوری کند و تحویل کمپ‌ها بدهد و در برخی از شهرها هم در کمتر از 48 ساعت افراد را جمع آوری کردیم.

مشکل امروز ما کمبود محل‌های نگهداری است البته برخی از دستگاه‌های همکاری لازم را داشته اند اما امیدواریم در سال آینده این روند برای اختصاص مکان نگهداری بهبود پیدا کند.

وی گفت: ما بیش از 5 هزار نفر را در تهران با هماهنگی شهرداری تهران جمع آوری کردیم و برخی از این پارک‌ها و مکان‌هایی که محل جمع آوری‌شان بود را پاک‌سازی کردیم.

سردار اشتری درباره سارقان نیز گفت: ما بیش از 50 درصد از سرقت‌هایمان سرقت خورد است و بالای 50 درصد همین سارقان خرد معتادان هستند که دست به سرقت می‌زنند و بعضا هم اموال سرقتی‌شان قیمت زیادی ندارد و صرفا می‌خواهند مشکل روزانه‌شان را حل کنند.

اقتصاد

ناگفته‌های جلسه شبانه تعیین مزد ۹۵/ افزایش مزایای جانبی متوقف شد

دستمزد اسکناس پول
شناسهٔ خبر: 3577591 - 
۸ ساعت نشست شبانه شورای عالی کار و هفته‌ها چانه‌زنی قبل از آن برای ۱۳میلیون مشمول قانون کار در سال آینده تنها ۱۰۰هزار تومان افزایش حقوق با توقف افزایش تمامی مزایای جانبی شغل به ارمغان آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، ۶ عصر سه شنبه هفته جاری شورای عالی کار پس از هفته ها بحث و چانه زنی گروه های کارگری و کارفرمایی بر سر میزان افزایش حداقل دستمزد سال آینده بیش از ۱۳ میلیون مشمول قانون کار، بالاخره تصمیم نهایی خود را برای سال ۹۵ گرفت و حداقل دستمزد را به میزان ۱۴ درصد افزایش داد.

مباحث فراوانی در ماه های اخیر پیرامون موضوع حقوق و دستمزد کارگران صورت گرفت و گزارش های معیشتی زیادی نیز درباره این مسئله ارائه شد. نمایندگان کارگران در گزارش هایی اعلام کردند هزینه معیشت خانوار در ماه به بیش از ۲.۷ تا ۳.۲ میلیون تومان رسیده در حالی که حداقل دستمزد امسال ۷۱۲ هزارتومان و متوسط دریافتی نیز یک تا ۱.۲ میلیون تومان است.

آنها مرتبا درباره شکاف وحشتناک هزینه های زندگی خانوارهای کارگری و درآمدها سخن گفتند و در این بین برخی نمایندگان کارفرمایی با پذیرش محاسبات معیشتی کارگران، عنوان کردند قبول دارند ولی توان تامین هزینه های میلیونی زندگی خانوار و شاغلان را ندارند و دولت باید در این مسئله به وظایف خود عمل کند.

خودداری دولت از پذیرش مسئولیت

با این وجود، دولت تنها با پیشه کردن سکوت و در واقع فرار از مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال تامین معیشت مردم، سعی در جلوگیری از شکل گرفتن توقعات جدی در کارگران نسبت به کوتاهی های دولت کرد. هرچند مقامات ارشد دولتی هرگونه تصمیم گیری درباره افزایش حقوق کارگران را به شورای عالی کار ربط دادند اما از سوی دیگر، نمایندگان دولت در شورای عالی کار وظیفه به سرانجام رساندن خواسته های دولت در این زمینه را داشتند.

اما وقتی دستمزد کارگران ۱۴ درصد افزایش می یابد این شائبه تقویت می شود که دولت به دنبال یکسان سازی میزان افزایش حقوق کارگران و کارمندان در سال ۹۵ بوده و در این بین نیز هیچ توجهی به کسری معیشتی باقی مانده از سال‌های قبل برای گروه های کم درآمد کارگری هم ندارد و خود نیز از هرگونه کمک و برداشتن قدمی در جهت تقویت قدرت خرید کارگران خودداری می کند؛ بنابراین بهتر است از سال آینده دولت همزمان برای افزایش مزد کارگران و کارمندان تصمیم گرفته و ابلاغ کند.

کارگران می گویند وظیفه دولت ها تنها این نیست که در شورای عالی کار بنشینند و دستور بدهد، بلکه باید با استفاده از ابزارهایی که تنها در اختیار خودش است برای حمایت از معیشت ضعیف نیروی کار هم تلاش کند. نمایندگان کارگری معتقدند دولت می تواند به آسانی با بالا بردن سقف معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد کارگران، با ارائه بسته های تشویقی در کاهش هزینه های بیمه تامین اجتماعی و پرداخت بدهی میلیاردی خود به تامین اجتماعی، تخفیف به کارفرمایان در قبال جذب نیروی کار و همچنین طراحی بسته های غذایی برای خانوارهای کم درآمد کارگری، نقش مستقیمی را در تقویت زندگی کارگران ایفا کند.

شاید مقامات دولتی بگویند دولت امروز درآمدی از محل فروش نفت ندارد که بتواند بدهی خود به تامین اجتماعی را بپردازد و یا اقدام به حمایت معیشتی از نیروی کار کند اما سئوال این است که آیا دولت در زمانی که ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته به زندگی کارگران کمکی کرده است که امروز بگوییم با درآمد ۲۰ میلیارد دلاری چنین امکانی وجود ندارد؟ متاسفانه این فکر در دولت‌ها وجود دارد که کمک مستقیم به معیشت نیروی کار برای آنها به تدریج نوعی وظیفه می شود و باید از آن دوری کنند و این تفکر چه در زمان درآمد بالای نفتی و چه بی پولی دنبال می شود.

۸ ساعت جلسه فقط ۱۰۰ هزارتومان

با این وجود، هیچکاه دستکم در یک دهه اخیر هیچ یک از دولت‌ها گامی در این جهت برنداشته و تنها در سخنرانی ها و در مقام حرف زدن عنوان کرده اند دولت به فکر زندگی اقشار کم درآمد است. نتیجه این می شود که حداقل دستمزد سال آینده کارگران با آن همه حاشیه و جلسه و نشست ۸ ساعته در ساعت ۲.۳۰ دقیقه بامداد چهارشنبه تنها با ۱۰۰ هزارتومان افزایش از ۷۱۲ هزارتومان به ۸۱۲ هزارتومان می رسد!

در عین حال، مقامات دولتی با افتخار چنین دستاورد بزرگی را حاصل توافق و تفاهم کامل کارگران و کارفرمایان می دانند، اما کارگران می گویند هرگز چنین نبوده و آنها هنوز هم با تصمیم دولت درباره افزایش ناچیز دستمزد سال آینده کارگران و توقف افزایش تمامی مزایای جانبی شغل مخالف هستند.

کارگران می گویند متاسفانه تغییراتی که در سال‌های گذشته و در زمان دولت قبل در ترکیب آرای شورای عالی کار داده شد، امروز دولت به عنوان کارفرمای بزرگ صاحب ۵ رای، کارفرمایان خصوصی ۳ رای و کارگران نیز ۳ رای هستند؛ بنابراین دولت می تواند در مقام کارفرمای بزرگ حتی با مخالف کامل کارگران هم نظرات خود را درباره حقوق و دستمزد مشمولان قانون کار به کرسی بنشاند و اساسا باید پرسید آیا در چنین فضایی نیاز به حضور نمایندگان کارگران در شورای عالی کار هم هست یا خیر؟

برخی نمایندگان کارگری این مسئله را مطرح می کنند که در سال‌هایی که نرخ تورم حتی به بالای ۴۰ درصد هم رسیده بود، برای افزایش سالیانه دستمزد کارگران هرگز این نرخ از سوی دولت برای افزایش مزد مورد توجه قرار نگرفت و از این بابت در طول سال‌های گذشته عقب افتادگی مزدی وجود دارد، اما حالا که نرخ تورم به صورت اسمی کاهش یافته و احتمالا مطلوب دولت در تعیین حداقل دستمزد است، به یکباره نرخ تورم ملاک اصلی و محور تعیین دستمزد می شود؟

حذف نمایندگان کارگران از تصمیم‌گیری‌ها

در عین حال، این مسئله از سوی برخی گروه های کارگری مطرح است که در یکی دو هفته اخیر که وزارت کار اقدام به حذف برخی نمایندگان کارگری به دلیل مشاور بودن و صاحب رای نبودن از نشست‌های شورای عالی کار گرفت باعث ایجاد حاشیه و از بین رفتن تمرکز کارگران برای چانه زنی شده و از اینرو، قدرت تصمیم گیری و مذاکره نمایندگان کارگری به شدت افت کرده و ذهن بخشی از آنها را به حل این مسئله معطوف داشته است.

با اینکه در فصل تعیین دستمزد برخی ارقام بزرگ و غیرمنطقی نیز برای افزایش یکباره دستمزدها از سوی برخی گروه های کارگری عنوان می‌شود اما منطقی ترین محاسبات و ارقام حاکی از کاهش حدود ۴۰۰ هزارتومانی قدرت خرید کارگران در فاصله یکسال گذشته بوده و آنها خواستار تصمیم گیری شورای عالی کار در این باره بودند ولی در نهایت با مخالفت دولت و کارفرمایان خصوصی نه تنها افزایش‌ها حتی به نصف این رقم نیز نرسید؛ بلکه تنها ۱۰۰ هزارتومان بر حداقل مزد ۹۵ افزوده شد و افزایش‌های دیگر در بخش سنوات روزانه، حق بن نقدی و حق مسکن به صورت کامل متوقف شد.

وعده جالبی هم به کارگران داده شده و مطرح است که دولت می‌خواهد در سال جاری حق مسکن را از ۲۰ به ۴۰ هزارتومان افزایش دهد در حالی که این درخواست و توافق در سال گذشته صورت گرفته بود و یکبار با مخالفت و پنهان کاری دولت متوقف شده بود؛ حال چگونه است که برخی گروه های کارگری روی این وعده دولت حساب دوباره باز کرده اند، خود موضوع قابل تاملی است.

ایران در جهان

اولین محموله از اس ۳۰۰ در ماه آگوست یا سپتامبر تحویل ایران می شود

سامانه اس- 300
شناسهٔ خبر: 3577950 - 
منابع روسی از تحویل اولین محموله سامانه دفاعی اس ۳۰۰ به ایران در ماه آگوست و یا سپتامبر سال جاری خبر می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز در خبری فوری به نقل از ریانوستی خبر تحویل اولین محموله سامانه دفاعی اس ۳۰۰ به ایران را مخابره کرده است.

بر اساس این گزارش، «سرگئی چموزوف» رئیس شرکت «روس تک» نیز این خبر را تائید کرده است.

این وضعیت در حالی است که چند روز قبل رسانه های عربی و اسرائیلی در اقدامی هماهنگ مدعی شده بودند که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، به بهانه همراهی ایران با حزب الله تحویل سامانه اس ۳۰۰ به ایران را معلق کرده است.

روزنامه‌های اسرائیلی مدعی شده‌ بودند که «مدارک» ارائه‌شده اسرائیل به روسیه موجب شده که مسکو همچنان از دادن سامانه‌های دفاع هوایی اس ۳۰۰ به ایران خودداری کند. جروزالم پست در شماره هفدهم اسفند و معاریو در شماره پانزدهم اسفند، این خبرها را با استناد به گزارش منتشره روزهای گذشته در روزنامه کویتی «الجریده» باز نشر کرده‌اند.

این گزارش‌ ها مدعی هستند که ولادیمیر پوتین، با هدف «تنبیه» تهران، شخصاً تصمیم به تعلیق ارسال اس ۳۰۰ به ایران را اتخاذ کرد. بر اساس این گزارش‌ها، اسرائیل مدارک قطعی به روسیه داده که «پابیند نبودن ایران به تعهدات در مورد عدم انتقال تجهیزات پیشرفته ساخت روسی به حزب‌الله» را نشان می‌دهد.